Payrolling is antwoord op behoeften bedrijfsleven

De laatste tijd kwam payrolling door de actualiteit in een slecht daglicht te staan. Maar het is belangrijk om in het achterhoofd te houden dat het steeds ging om uitzonderingen die weinig representatief zijn voor payrolling in het algemeen.

Handvol rechtszaken

In Nederland zijn maar liefst 200.000 medewerkers tewerkgesteld via payrolling. Daar tegenover staan slechts een handvol zaken die, terecht, in de rechtbank zijn beland. Zo werd de werknemer niet ingelicht over wie de werkgever was of werd het opvolgend werkgeverschap niet goed gehanteerd. Deze zaken zeggen op zich niets over de werking van payrolling. Zolang payroll bedrijven de wetten en regels naleven is er niets aan de hand.

Flexibele kosten en betere arbeidsvoorwaarden

Steeds meer bedrijven doen een beroep op payrolling. Niet omdat ze uit zijn op lagere loonkosten, maar omdat ze nood hebben aan meer structurele flexibiliteit om beter bestand te zijn tegen economisch minder gunstige periodes. Payrollbedrijven spelen in op deze behoefte.

Payrolling is de ideale manier voor de werkgever om zijn kosten te flexibiliseren, waardoor hij meer wisselingen kan doorvoeren in zijn personeelsbestand. De werknemer heeft misschien minder zekerheid, maar kan in ruil daarvoor op betere arbeidsvoorwaarden rekenen. Beide partijen worden er dus beter van.

Ontdek wat een payrollbedrijf voor u kan betekenen.

Vul bovenstaand formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes.