Voorkom 3 grootste fouten in personeelszaken met payroll

Fouten maken is menselijk, maar sommige fouten, vooral op het vlak van personeelszaken, kunnen uw bedrijf duur komen te staan. Dankzij payroll is de kans veel kleiner dat deze fouten gemaakt worden.

Verkeerde mensen aannemen

Een werknemer aannemen die onvoldoende geschikt is, kan tot heel wat problemen leiden. Ze maken fouten, worden ontslagen en moeten vervangen worden. Dit kost heel wat geld. Had u maar meer tijd om het CV, de diploma’s en de werkervaring van de kandidaten te screenen. Een payroll bedrijf kan u deze broodnodige tijd geven door u te ontlasten van de personeelsadministratie.

Onvoldoende kennis wetgeving

De wet- en regelgeving is erg complex. Bovendien verandert ze regelmatig. Dat maakt het voor een werkgever moeilijk om overal aanuit te kunnen en alles correct na te leven. Vaak beseft hij pas dat hij de regels niet naleeft wanneer er iets misloopt en dan wordt het natuurlijk nog lastiger om het probleem op te lossen. Met payroll bent u steeds verzekerd van een correcte naleving van de regels zonder dat u zich er moet in verdiepen.

Geen aandacht voor coaching

Eén van de redenen waarom medewerkers bedrijven verlaten is vaak een gebrek aan aandacht. Een gemotiveerde en tevreden werknemer levert veel meer op, dus coaching en motivatie zijn belangrijk, maar hier is vaak geen tijd voor. Ook hier kan payroll een bijdrage leveren door de tijdrovende administratie van u over te nemen.

Personeelszaken is dus een belangrijk aspect voor elk bedrijf. Door de juridische en administratieve werkzaamheden uit te besteden aan payroll professionals, wordt alle rompslomp van u overgenomen en mag u gerust zijn dat alles correct gebeurt. Zo kunt u zich weer focussen op de zaken waar het echt om draait in uw vak.