Payrolling kan liquiditeitsproblemen MKB’ers oplossen

Veel MKB-bedrijven kampen met liquiditeitsproblemen door hoge personeelskosten. Vooral de jonge MKB’ers lijden hieronder. Payrolling zou uitkomst kunnen bieden.

Cashflowproblemen MKB

Personeelskosten veroorzaken bij maar liefst een derde van de MKB-bedrijven liquiditeitsproblemen. Om deze problemen het hoofd te bieden gaan veel van deze bedrijven bijvoorbeeld een lening aangaan bij een bank om het vakantiegeld te kunnen uitbetalen. Andere bedrijven gaan er noodgedwongen voor kiezen om facturen van leveranciers niet te betalen binnen te termijn.

Het probleem stelt zich voornamelijk bij jonge MKB-bedrijven. Bij de bedrijven die minder dan 10 jaar actief zijn, heeft maar liefst 40% cashflowproblemen. Bij de MKB’ers die meer dan 20 jaar bestaan is dat 21%.
Daarnaast valt het ook op dat de liquiditeitsproblemen zich veel minder voordoen bij MKB-bedrijven met maximum 5 werknemers dan bij de bedrijven met 10 tot 50 werknemers.

Payrolling to the rescue

Payrolling zou MKB-bedrijven kunnen verlossen van deze cashflowproblemen. Het payroll bedrijf neemt de reserveringen voor vakantiegeld en vakantiedagen namelijk meteen op in het tarief. Op die manier zijn er geen pieken meer. De personeelskosten worden ook herleid tot één maandelijkse factuur, zodat de werkgever een overzichtelijk kostenplaatje krijgt en op voorhand weet wat de personeelskosten zullen bedragen.

Meer voordelen payrolling

  • Verder maakt payrolling het gemakkelijk om te werken met flexibele arbeidscontracten. Op die manier kan een werkgever zijn kosten flexibiliseren en is hij beter bestand tegen economisch ongunstige periodes.
  • Dankzij payrolling worden alle administratieve lasten uit handen genomen, wat een hoop tijdbesparing oplevert.
  • Omdat het payroll bedrijf de medewerkers in dienst neemt, wordt die de juridische werkgever. Dit betekent dat het payrollbedrijf de arbeidsrechtelijke risico’s overneemt.

Ontdek zelf ook de voordelen van payrolling

Vraag via bovenstaand formulier gratis en vrijblijvend offertes aan.