Payrolling biedt transportbranche meer ademruimte

Het zijn onzekere tijden in de transportbranche. Door de instabiliteit van de markt zijn ondernemers veel minder geneigd om personeel aan te werven. Payrolling biedt hen de flexibiliteit die ze nodig hebben.

Uit een onderzoek van PRO Payroll blijkt dat werkgevers in de transportbranche de nood voelen aan de diensten van een payroll bedrijf.

Grote flexibiliteit

De vraag naar transport kan elke week hard schommelen. Daardoor kan het zijn dat een transportbedrijf de ene week werknemers te kort heeft en de volgende week met een overbezetting zit. Payrolling brengt daarbij soelaas. Dit systeem biedt immers grote flexibiliteit in arbeidscontracten. Zo kunt u een arbeidsopdracht makkelijker opzeggen of aanpassen. U kunt trouwens voor een enkele medewerker al een beroep doen op een payrolling bedrijf.

Bovendien bent u met payrolling bevrijd van alle administratieve rompslomp rond personeelsbeheer en de daaraan verbonden werkgeversrisico’s. Bij langdurige ziekte van uw personeel bijvoorbeeld hoeft u hun loon niet uit te betalen.

Wijzigingen in het arbeidsrecht

Met payrolling hebt u dus alle tijd en ruimte om u met de essentie van uw zaak bezig te houden. Uw werknemers en u moeten immers voldoen aan strenge regels rond transport. Denk maar aan de vele voorschriften rond rij- en rusttijden die er bestaan.

Ook de nakende wijzigingen in het arbeidsrecht – op 1 januari 2015 wordt de nieuwe Wet Werk & Zekerheid van kracht – maken de personeelsadministratie ingewikkelder dan ooit. Ook om die reden is payrolling een goede keuze.

Wilt u ook de mogelijkheden van payrolling ontdekken?

Ontvang gratis en vrijblijvend offertes.