Payroll groeit ondanks tegengas vakbonden

De payroll sector doet het goed. De omzet steeg in het eerste kwartaal van dit jaar namelijk met 7% ten opzichte van dezelfde periode in 2013. Er is duidelijk veel behoefte aan de payroll constructie in onze huidige economie. Toch zijn de vakbonden deze flexibele manier van werken liever kwijt dan rijk.

Payroll populair bij MKB

De groei toont aan dat payroll duidelijk weer in de lift zit. Payrolling is vooral populair bij het MKB, dat goed is voor driekwart van alle contracten. Het biedt de MKB’ers namelijk de mogelijkheid om te groeien. Op die manier zorgt payrolling voor meer banen.

Betere regulering

Toch willen de vakbonden payroll verbieden. Ze maken zich zorgen over de arbeidsvoorwaarden en de risico’s voor de werknemers. Jeu Claes (Vereniging Payroll Ondernemingen) meent dat het protest weinig zal opleveren. “Flexibele arbeidsverhoudingen als payrollcontracten zijn niet meer weg te denken.” Hij stelt een betere regulering voor en gaat dan ook met de bonden rond de tafel zitten om samen een degelijke regeling voor flexibel werken te voorzien.