Payrolling steeds populairder bij Nederlandse bedrijven

Het aantal bedrijven dat een beroep doet op payrolling is in het derde kwartaal van 2014 aardig gestegen. Die stijging bevestigt de groeiende vraag van ondernemers naar flexibiliteit op de arbeidsmarkt.

Van juli tot september behaalden de payrollondernemingen 4% meer omzet dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Vereniging Payroll Ondernemingen (VPO). Het aantal ondernemingen in Nederland dat gebruikmaakt van payrolling blijft dus gestaag groeien.

Meer flexibiliteit

Het succes van de payrollingsector is vooral te danken aan de flexibiliteit die het systeem biedt.
Dankzij het systeem kunt u als ondernemer met flexibele arbeidscontracten werken. Zo heeft u langer dan de proeftijd om te bekijken hoe een nieuwe werknemer het in zijn job doet. U kunt de opdracht ook makkelijk opzeggen. U kunt op die manier dus sneller en makkelijker besluiten om nieuwe medewerkers in dienst te nemen. Payrolling kunt u trouwens al inzetten voor een enkele medewerker.

Bovendien neemt payrolling u alle administratieve taken rond personeelsbeheer uit handen en daarmee ook grote werkgeversrisicoā€™s. Anderzijds staat een goede payrollorganisatie garant voor professioneel werkgeverschap voor uw medewerkers.

Duidelijkheid over juridische status payrolling

Ook de recente uitspraken van het Gerechtshof over de juridische status van payrolling helpen mee aan het succes van het systeem. Eindelijk bestaat er nu duidelijkheid over de juridische status ervan. Voortaan wordt payrolling wettelijk gezien als een geaccepteerde vorm van ter beschikking stellen van arbeid, zonder dat daar werving en selectie voor nodig zijn. Het payroll bedrijf geldt als de juridische werkgever.

Wilt u ook gebruikmaken van de flexibiliteit van payrolling?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij diverse aanbieders.